Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

" MESYUARAT AJK NEGERI BIL 1/2016 PADA 07HB JAN, 2016. Lokasi - pejabat PPPKMNS. Jam 02:30pm"

ANTARA MENTERI YANG TIDAK DILANTIK SEMULA

Jumaat, 17 Mei 2013 ·

Kuala Lumpur: Bekas Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani, Datuk Noh Omar dan Menteri Kerjaya, Datuk Shaziman Abu Mansor tidak dipilih semula dalam Kabinet baru yang diumum Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak, semalam.

Noh yang juga Ahli Parlimen Tanjong Karang dan Shaziman, Ahli Parlimen Tampin menang dalam Pilihan Raya Umum ke-13, 5 Mei lalu. 
Turut tidak disenaraikan ialah bekas Menteri Perusahaan, Perladangan dan Komoditi, Tan Sri Bernard Dompok; bekas Menteri Pengangkutan, Datuk Seri Kong Cho Ha; bekas Menteri Perumahan dan Kerajaan Tempatan, Datuk Seri Chor Chee Heung dan Menteri Wilayah Persekutuan dan Kesejahteraan Bandar, Datuk Raja Nong Chik Raja Zainal Abidin. Semua mereka kalah dalam PRU-13. 

Presiden GERAKAN, Tan Sri Dr Koh Tsu Koon (Menteri di Jabatan Perdana Menteri); Datuk Seri Dr Rais Yatim (Menteri Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan); Datuk Seri Peter Chin Fah Kui (Menteri Tenaga, Teknologi Hijau dan Air); Datuk Seri Dr Ng Yen Yen (Menteri Pelancongan) dan Tan Sri Nor Mohamed Yakcop juga tidak dipilih. Semua mereka tidak bertanding PRU-13.

MCA tidak terima sebarang jawatan

Bekas Menteri Kesihatan, Datuk Seri Liow Tiong Lai yang menang di Parlimen Bentong turut tidak disenaraikan berikutan keputusan partinya tidak menerima sebarang jawatan dalam Kabinet berikutan kekalahan teruk dialami MCA dalam PRU-13.

Dalam pada itu, beberapa bekas timbalan menteri turut digugurkan. Mereka Datuk Dr Abdul Latiff Ahmad (Timbalan Menteri Pertahanan); Datuk Johari Baharum (Timbalan Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani); Datuk Chuah Tee Yeong (Timbalan Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani); Datuk Dr Wee Ka Siong (Timbalan Menteri Pelajaran). Semua mereka menang PRU-13. 
Datuk Dr Awang Adek Hussin (Timbalan Menteri Kewangan), Datuk Donald Lim Siang Chai (Timbalan Menteri Kewangan); (A Kohilan Pillay (Timbalan Menteri Luar); Datuk Yeong Khoon Seng (Timbalan Menteri kerja raya), Heng Seai Kie (Timbalan Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat); Datuk Dr Puad Zakarshi (Timbalan Menteri Pelajaran); Datuk S K Devamany (Timbalan Menteri di JPM).

Datuk Liew Wui Keong (Timbalan Menteri di JPM); Datuk Tan Lian Hoe (Timbalan Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan); Datuk Lee Chee Leong (Timbalan Menteri Dalam Negeri); Datuk Maglin Dennis Cruz (Timbalan Menteri Penerangan); Datuk Dr How Kok Cheung (Timbalan Menteri Pengajian Tinggi) dan Datuk Saifuddin Abdullah (Timbalan Menteri Pengajian Tinggi) turut tidak disenarai kerana kalah dalam PRU-13.

Datuk Dr Mashitah Ibrahim dan Datuk Maznah Mazlan turut tidak disenarai. Mashitah tidak bertanding, manakala Maznah bertanding di Dewan Undangan Negeri Pahang dan menang.

Datuk Wira Abu Seman Yusop (Timbalan Menteri Dalam Negeri), Datuk Gan Ping Siew (Timbalan Menteri Belia dan Sukan) tidak bertanding PRU-13.

Kredit kepada BH Online

0 ulasan:

PEMBERITAHUAN

    KOPERASI USAHAWAN MELAYU NEGERI SEMBILAN BERHAD(KUMNSB)ingin melantik Pengedar Tunggal di setiap Negeri bagi mengedarkan produk pertamanya : Collagen Drink Orange Flavour dan Strawberry Fiber Drink. Maklumat lanjut sila hubungi pejabat persatuan atau Pn. Intan 012-686 1069/06-763 1095.

BINA JENAMA ANDA BERSAMA KAMI

    AHLI PERSATUAN PPPKM-NS BOLEH MENGIKLANKAN PERNIAGAAN MEREKA SECARA PERCUMA DI LAMAN BLOG PERSATUAN. HUBUNGI ADMIN BLOG SDR TAJOL ARIFFIN ATAU TN HJ. ZUBIR

VISI DAN MISI

VISI : Melahirkan kalangan penjaja dan peniaga kecil Melayu menjadi seorang Tokoh Korporat yang berjaya.

MISI : Mencari seramai mungkin penjaja dan peniaga kecil Melayu untuk dididik dan dibantu dalam pelbagai aspek sama ada bantuan modal, khidmat nasihat dan peluang perniagaan.


PPPKMNS

SEPATAH KATA DARI YDP

Photobucket
YDP Negeri YBhg Dato' Dr. Hj. Zainol Hj. Ishak
Assalamualaikum W.B.T....

Syukur ke hadrat Ilahi dengan limpah kurniaNya PPPKMNS bersama 9 cawangannya masih menjadi sebuah NGO yang membawa wadah perjuangan peniaga-peniaga kecil Melayu khususnya di Negeri Sembilan. InsyaAllah, peniaga-peniaga kecil Melayu yang dipayungi oleh sebuah pertubuhan mencerminkan perpaduan antara orang-orang Melayu dalam perniagaan. PPPKMNS bukan saja menjalin kerjasama antara sesama peniaga tetapi juga mewujudkan sikap tolong menolong antara sesama meraka.

Saya amat berharap YDP-YDP cawangan dapat memainkan peranan dalam setiap cawangan mereka. Barisan pengurusan tertinggi hendaklah jangan takut untuk berkongsi pandangan dengan ahli-ahli bawahan. Anggap setiap komen dan teguran sebagai salah satu cara memperbaiki pentadbiran persatuan. Saya mewakili pentadbiran peringkat Negeri juga sentiasa bersedia mendengar segala komen dan pandangan daripada seluruh ahli-ahli cawangan. Marilah kita bergerak sebagai satu pasukan yang mantap dan tunjukan kepada orang ramai bahawa PPPKMNS adalah sebuah persatuan yang mempunyai budaya kerja berpasukan.

Meskipun ada beberapa masalah yang dihadapi oleh persatuan di peringkat cawangan, namun kebanyakannya telah dapat diatasi secara demokrasi. Saya telah ingatkan, akar umbi pentadbir atau ahli-ahli lama dalam PPPKMNS cawangan bukanlah mendominasi seluruh pentadbiran sehinggakan ahli-ahli baru kelihatan tiada peluang menduduki kerusi atasan cawangan. Prinsip yang saya amalkan selaku YDP Negeri adalah mudah, kita sentiasa menerima ahli-ahli yang boleh membuat kerja dan mempunyai komitmen tinggi dalam persatuan tanpa mengira mereka ahli lama atau baru. Jadi pada ahli-ahli baru janganlah berasa rendah diri dan kepada ahli-ahli lama pula, khidmat dan nasihat anda sentiasa kami alu-alukan walau di posisi mana anda duduk.

Marilah kita bersama-sama berdoa moga persatuan PPPKMNS ini mendapat berkahNya dan dimurahkan rezeki dalam perniagaan. Kita berjuang bukan sekadar atas nama Persatuan Peniaga kecil Melayu tapi jauh di sudut sanubari, kita adalah peniaga Melayu yang membawa mesej peniaga Islam yang berjaya juga. Sama-samalah kita angkat martabat peniaga Melayu dan peniaga Islam sekaligus. Terima kasih. Assalamualaikum...

Post Terbaru Blog Sahabat

IKLAN PERNIAGAAN


Untuk Banner Iklan - Hubungi: Hj Zubir; 017-6728 319, En. Tajol Ariffin Hasan; 01111-9898 74 atau Whatsapp (no yg sama) atau email: zubir.dahari001@gmail.com, feno_mena@hotmail.com
Photobucket

Afaal Resources - Perkhidmatan : Membekal Buku-buku akademik ke Perpustakaan, Membekal Peralatan Pejabat, bengkel, Membersih kawasan, Perkhidmatan Penyediaan Data Base, Perkhidmatan Pembersihan Kawasan. Sila klik ikon untuk maklumat lanjut.

Photobucket

GREEN WIDE GLOBAL

Menyediakan perkhidmatan cucian kenderaan. Sila kunjungi No. 133, Jln Acassia 9, Sikamat Acassia Country Height, 70400 Seremban, Negeri Sembilan.
Tel : 019-737 2090 (Nur Nabila).
Tel : 014-704 6702 (Norazlie).

Photobucket

"Kenikmatan menjalani kehidupan yang sihat dan produktif lebih bermakna apabila dikongsi bersama"

Ejen Zon Seremban, Negeri Sembilan.
Tel : 012-322 3523/019-638 1322(Wardah).

Photobucket

Menyediakan Perkhidmatan Teksi Sewa di sekitar Bandar Seremban. Hubungi :En. Mohd Yusof Wahab - 014-338 2082

Photobucket

Menerima Tempahan Untuk Membekal Jely Kelapa (Kedai-kedai, stesen minyak, majlis perkahwinan, hari lahir dan sebagainya). Hubungi :HJH RAYA BT MOHD NOOR Tel: 06-6774079
AL FALAH MARZUQ MARKETING - Perkhidmatan : Katering, membekal barang mentah, sejuk, beku, kering dan basah. Menjual mankanan/minuman Islam. Hubungi : Sdr Erie Yahya - 012-2404196, Sdr Aboy - 012 3410310.

Photobucket

Yongtaufu..Kami menjual yongtaufu di pasar-pasar malam terpilih! Sedia Menerima Tempahan Untuk pelbagai majlis seperti majlis perkahwinan, hari lahir, majlis berbuka puasa, dan sebagainya. Hubungi :Syam jerung - maxis-0173500970,
celcom-0132306031 atau
digi-0102065672


ANAS INDAH ENTERPRISE

Kedai No.4, Pusat Komersial Jln PKG 1, Pekan Gemencheh,
73200 Gemencheh,
Negeri Sembilan

Perkhidmatan : Stokis barangan - Produk kesihatan
- Produk Kecantikan
- Pakaian Dan Aksesori Wanita

Anas - 014-726 2281

Photobucket

Perkhidmatan : Membekal Peralatan Pejabat, bengkel, Membersih kawasan, Perkhidmatan Penyediaan Data Base dan Perkhidmatan Pembersihan Kawasan. Sila klik ikon untuk maklumat lanjut.

Photobucket

ESSJAY MARKETING. Perkhidmatan : Membekal bahan bacaan, alat tulis, Peralatan Pejabat, Bengkel, Cenderahati dan Perkhidmatan Pembersihan Kawasan. Hubungi Pengurus Pemasaran En. Tajol Ariffin Hasan - 011111-9898 74

Photobucket

TERATAI SYIRRA ENTERPRISE. Kontraktor Perkhidmatan & Pembekalan, Perkhidmatan Photostat, Laminating, Binding, Rubber Stamp, Name Card. Tawaran Photostat serendah 4 sen sahaja. Kunjungi kedai kami di No.51B Jln Cempaka, Bandar Baru Ampangan, 70400 Ampangan Seremban. Maklumat lanjut hubungi Syed Ali (Pengurus) - 017-651 4441. Email: teratai_sy@yahoo.com.my

Akhbar On-line